Maziden Günümüze Okulumuz

Maziden Günümüze Okulumuz....

Okulumuz tarihi ve köklü bir okuldur.1927 yılında  ilkokul olarak eğitim öğretine başlanılmış, 1968 yılında orta okul, 1985 yılında da lise ihtiyacı doğmuş ve lise eklenmiştir.

       İlk olarak tek katlı ve 5 derslikli bir bina yapılmış ve burası ilkokul olarak hizmet etmiştir. 1968 yılında ihtiyaç dolayısıyla okul binasının arka tarafına baraka bir derslik yapılmış ve 2 yıl boyunca ortaokul eğitimi orada yapılmıştır.

 Bölge nüfusunun artması ve okul ihtiyacı doğması hasebiyle 1970 yılında ayrı bir bina daha yapılmış ve ilkokul bu binada eğitim öğretime devam etmiştir. Ortaokul öğrencileri de 5 derslikli olan eski binaya geçmiştir.

     1985 yılında eski bina yıkılır ve yeniden yapılarak 4 Kasım 1985 tarihinde Ragıp Kutmangil Lisesi olarak eğitime başlar ve bünyesinde hem ortaokulu hem liseyi barındır. Bu esnada aynı bahçe içerisindeki diğer bina ise ilkokul olarak hizmet vermektedir. A Blok ve B blok olarak yıllarca Kemerburgaz semtinin öğrencilerine hizmet etmiştir.

   14 Ekim 1995 yılına kadar lise olarak hizmet eden A blok, 8 yıllık zorunlu eğitim ile birlikte  orta okul binasına dönüştürülmüş, Halis Kutmangil Lisesinin  yapılması sebebiyle lise kısmı oraya taşınmıştır.

       4+4+4 eğitim sistemi sonrasında okulumuzun 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle ilkokula kesin dönüşümü yapılmış ve halen ilkokul olarak hizmet vermektedir.

      Ardından İPKB tarafından iki bloğun da yıkılıp yeniden yapılmasıyla okulumuz binası bugünkü modern görünümüne kavuşmuş ve 2017 Eylül ayından itibaren hizmete açılmıştır.


31-05-201814-01-2021Maziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden KarelerMaziden Kareler



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 4  kişi beğendi