Enerji Müzesi Gezisi

İstanbul'un ilk elektrik santralinde geçmiş ve gelecek arasında yolculukla başladı gezimiz...Eski teknolojilerimizi, elektriğin üretimini ve dağıtımını ögrenirken gelecek için yenilenebilen enerjinin ne kadar önemli olduğunun farkındalığını kazandık.


Hayatın her alanında enerjiye olan ihtiyaç artmaktadır, bu nedenle enerji kaynaklarından en yüksek oranda verim almak  gereklidir.Enerji yönetimi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde deçok önemli hale gelmiştir.Verimliliğinin artırılmasında olası enerji kayıplarının önlenmesi ve atıklarının değerlendirilmesi yoluyla, tüketilen enerji miktarının en aza indirilmesini çok önemlidir. Yenilenebilir, sürdürülebilir, güvenli, etkin ve akıllı enerji çözümlerinin geliştirilmesi, ülkelerin hem ekonomik kalkınması hem de sosyal refahı için çok önemlidir.

24-02-2022

 

Alternatif enerji kaynaklarına; özellikle de rüzgâr, güneş, jeotermal, hidrojen, biokütle ve deniz kaynaklı (akıntı enerjisi, dalga enerjisi) vb. enerji alanlarına da artan oranda bir yönelim başlamıştır. Bu durum ülkemizde de toplumsal hayatın vazgeçilmezi olan enerjinin, piyasa kanunları çerçevesinde düzenlemesini zorunlu kılmaktadır. Enerji yönetimi yapmak günümüz koşullarında kaçınılmaz olmaktadır. İyi bir Enerji Yönetimi, %5 ile %40 arasında enerji tasarrufu sağlar.

24-02-2022

 

   Gelecek kuşaklara daha iyi bir Dünya bırakmak için lütfen enerji tüketimi ve üretimi konusunda daha duyarlı olalım.

24-02-2022

 

Haber: Seher BAHÇECİ

Fotoğraf:Güzin Beyza BAKIRLI



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin

Etiketler :enerji müzesi,


  Beğen | 6  kişi beğendi