Bunları Biliyor musunuz?

 

"Oltalama Saldırısı  Nedir?"

Oltalama (Phishing) saldırıları olarak bilinen bu saldırı türü ile kurbanların e-posta hesaplarına; hediye, indirim vb. ilgi çekici sahte iletiler gönderilerek parola, kimlik bilgisi veya buna  benzeri hassas verilerin izinsiz olarak elde edilmesi amaçlanır. 


Gönderilen  elektronik posta mesajındaki farklı arka plan görevlerini çalıştıran bağlantı linkine tıklanıldığında  kurbanların bilgisayarları saldırganlar tarafından ele geçirilebilir. Bankanızın, e-postanızın, sosyal medya hesabınızın veya bunun gibi kişisel veri  girmenizi gerektiren bir kuruluşun web sayfasının bir kopyasını oluşturarak kullanıcının hesap bilgilerini çalmayı hedefleyen bir İnternet dolandırıcılığı türüdür. Bu yöntem ile dolandırıcılar sizin kredi kartı, banka giriş bilgileri, şifreler, hesap numaraları, sosyal medya hesap bilgileri gibi sizin için önemli olan bilgileri ele geçirmeyi hedefler.


Oltalama  Saldırılarından Korunmak İçin;

1.Kişisel bilgilerinizi isteyen e-postalara kesinlikte yanıt vermeyiniz.

2.E-posta hesabınız için kullandığınız şifre ile diğer hesaplarınızdaki şifreleri farklı şifreler olarak kurgulayın.

3.Gelen e-postanın kimden geldiğinden emin değilseniz dikkate almayınız.

4.Unutmayın hiç bir kurum veya kuruluş e-posta yoluyla sizden kişisel bilgilerinizi istememektedir. Çalıştığınız kurum size asla kişisel bilgileriniz veya şifrenizi soran bir e-posta göndermez.

 5.Şüpheli gördüğünüz e-postalardaki URL linklerini, kısaltılmış URL linklerine kesinlikle tıklamayınız.

 

 

03-04-2021



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi